/7 alimente care omoara celulele de cancer

7 alimente care omoara celulele de cancer

Noile cercetari medicale au descoperit ca aceste 7 alimente pe care ti le prezentam astazi sunt extrem de benefice in bolile de cancer, deoarece inhiba inmultirea celulelor bolnave. Cele 7 alimente vindecatoare s-au dovedit a fi chiar mai puternice decat chimioterapia. Si este vorba numai despre alimente delicioase!

Acestea sunt:

Turmeric, ceai verde, ciocolata neagra, zmeura, coacaze, rosiile si vinul rosu.

Procesul normal de formare a vaselor de sange poarta denumirea de angiogeneza. Angiogeneza este mai activa in anumite perioade de viata, de exemplu, la nou-nascuti.

Acest proces este mai redus in etapele mai tarzii de viata, cu exceptia unor functii fiziologice precum regenerarea tesuturilor si a capilarelor la vindecarea ranilor. De obicei, moleculele activatoare si inhibitoare gestioneaza acest proces.

Moleculele inhibitoare sunt de regula cele mai importante desi cele activatoare de angiogeneza sprijina inmultirea celulelor vasculare in scopul formarii de celule noi.

Atunci cand ajung la maturitate, celulele canceroase elibereaza molecule activatoare de angiogeneza pentru a genera mai multe vase sanguine in vederea furnizarii de mai multi nutrienti.

De curand, medicina moderna a dezvoltat medicamente denumite inhibitori de angiogeneza. Spre deosebire de chimioterapie, acestea nu ataca celulele tumorale, ci impiedica dezvoltarea de vase sanguine catre tumorile respective.

Cele 7 alimente pe care ti le prezentam astazi poseda proprietati antiangiogenice puternice, asa ca reduc fluxul sanguin catre celulele canceroase.

Din acest motiv, cercetatorii le recomanda in alimentatia zilnica pentru echilibrarea angiogenezei.

Vin rosu

Vinul rosu contine un antioxidant foate puternic denumit resveratrol, care se gaseste mai ales in coaja boabelor de struguri.

Mai multe studii au demonstrat ca resveratrolul distruge bacteriile, virusurile si fungii.

In plus, acest ingredient grozav imbunatateste toleranta la glucoza, sprijina sanatatea creierului, elimina radicalii liberi periculosi, imbunatateste functia cardiaca, creste productia energetica a celulelor si previne distrugerea celulelor in urma expunerii la radiatii nucleare.

Poti consuma suplimente de resveratrol in doze cuprinse intre 200 si 600 mcg. Dar si o cantitate de 250 ml de vin rosu furnizeaza 640 mcg de resveratrol.

Turmeric

Pe langa celelalte beneficii, turmericul este foarte bun si pentru topirea grasimii corporale.

Zmeura si coacaze

Aceste fructe sunt foarte eficiente in preventia cancerului. In plus, stopeaza angiogeneza celulelor canceroase si reduc stresul oxidativ.

Rosii

O cercetare intreprinsa la Harvard a aratat ca participantii care au consumat rosii fierte sau sos de rosii de mai mult de 4 ori pe luna si-au redus riscul de cancer al prostatei cu 50 %.

Rosiile sunt bogate in licopen, o substanta antiangiogenica. Aceasta se dizolva usor in grasime si se absoarbe prin tractul digestiv.

Ciocolata neagra

Lupta impotriva cancerului nu presupune neaparat ocolirea completa a dulciurilor. Ciocolata neagra, in special, este foarte sanatoasa. Aceasta sprijina sanatatea inimii, imbunatateste dispozitia si distruge celulele maligne.

Cafea si ceai verde

Cafeaua si ceaiul verde sunt deosebit de benefice, si pot fi de ajutor inclusiv in lupta impotriva cancerului.

Sursa: Secretele.com