Monthly Archives: May 2016

Ce inseamna excesul de calciu?

Auzim deseori vorbindu-se despre hipocalcemie – lipsa de calciu. Ce ni se recomanda? Suplimentarea dietei cu calciu de sinteza sau cu alimente care contin calciu, in general produsele lactate, care fac mai mult rau decat bine, creand aciditate.

Beneficiile uimitoare ale spanacului

Toti cei care am crescut cu desenele animate Popeye avem adanc intiparita in minte imaginea celebrului erou Popeye si a eroinei Olive Oyl, pe care o apara si o salveaza de fiecare data din pericole. Puterea lui este una supraomeneasca, alimentata de o cutie de… spanac.

Alcoolul este medicament, aliment sau otrava?

Alcoolul anuleaza tensiunile si inhibitiile, creeaza buna dispozitie, creste apetitul si placerea de a manca. Dar consumul este optional. Efectul alcoolului influenteaza secretia de serotonina, care modeleaza tensiunea si dispoztia (este cazul starii care se instaleaza dupa o cantitate mica) si secretia de dopamina, care creeaza senzatia de placere.

Matraguna – o planta cu multiple beneficii dar si cu o mare toxicitate

Asa cum am precizat in articolul de inceput ,moderatia si respectarea dozajelor si indicatiilor este vitala in cazul anumitor plante, asa cum este Matraguna(zisa popular si floarea cucului, iarba codrului,,iarba lupului ,nadragula ,cinstita,cireasa codrului etc).

Cum poti avea niste picioare sanatoase

Fie ca suntem la finalul unei zile incarcate, fie ca ne odihnim dupa efort fizic, fie ca “suferim” dupa o petrecere, relaxarea picioarelor este la fel de importanta ca relaxarea organismului. Baia, masajul si cremele ajuta la relaxarea picioarelor obosite si dureroase, dar sunt recomandate si cateva exercitii simple pentru imbunatatirea circulatiei sanguine sau inlaturarea senzatiei de de greutate.

Cum sa elimini chisturile mici si albe – Milia

Ai auzit vreodata de termenul milia? Ei bine, daca nu, atunci iti recomandam sa citesti neaparat acest articol. Termenul de milia se refera la comedoanele inchise sau punctele albe, acele chisturi mici, tari, de culoare alba, umplute cu cheratina ce se formeaza sub piele.

O femeie a aplicat o crema pentru picioare, iar a doua a zi s-a ingrozit la vederea efectelor unguentului

Pentru a avea picioarele mai fine, mai frumoase si mai netede, femeile folosesc tot felul de creme cosmetice. Dar multe dintre ele nu sunt deloc indicate, in special cele pe baza de acid salicilic. De asemenea, se recomanda sa dormi noaptea incaltat cu sosete de bumbac.

Ce sa faci pentru a avea o coloana vertebrala sanatoasa

Majoritatea oamenilor au coloana vertebrala atat de deformata incat rezolvarea dereglarilor necesita mult timp, multa rabdare si multe resurse financiare.. Durerea nu trece atat de repede precum ne-am dori si, impreuna cu limitarea miscarilor, ni se pare de nesuportat.

Remediu natural impotriva umflarii gleznelor si picioarelor

Umflarea gleznelor si a picioarelor este o problema des intalnita in special la persoanele in varsta. Acumularile anormale de lichid in glezne, picioare si talpi sunt de cele mai multe ori principala cauza a umflarii sau a edemelor, asa cum este denumita aceasta problema in termeni medicali.