Monthly Archives: November 2015

Iata motivul pentru care se recomanda doar sa mesteci usturoiul dimineata pe stomacul gol

Usturoiul este o leguma uimitoare cu proprietati puternice de vindecare. Te intrebi oare de fiecare data ce il face atat de special? Usturoiul are proprietati antibacteriene puternice, ajuta in tratarea multor boli, cum ar fi raceala, ateroscleroza si problemele renale, intareste capilarele si are proprietati adaptogene impresionante. In medicina chinezeasca, usturoiul este considerat un ingredient care asigura recuperarea completa a organismului. Dimineata, chinezii obisnuiesc sa mestece incet incet un catel de usturoi. Acest ritual se desfasoara timp de 5 minute, exact atunci cand in cavitatea bucala suntem mai predispusi sa dezvoltam candidoze.

Includerea nucilor în regimul alimentar permite scăderea colesterolului

Includerea nucilor în regimul alimentar ar permite scăderea colesterolului, potrivit unui studiu american realizat pe un eșantion de persoane cu risc de diabet, publicat în revista BMJ Open Diabetes Research & Care și preluat de Le Parisien, semnalează site-ul 20minutes.fr. Cercetători de la Universitatea Yale au supus studiului un număr de 112 persoane, pe care le-au împărțit în două grupe. În primul grup, participanții au beneficiat de sfaturi privind nutriția și au urmat un regim sărac în calorii. În celălalt grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit, fără a primi vreun sfat.

Cercetătorii japonezi au dezvoltat un vas sangvin artificial de mărimea firului de păr

Cercetătorii japonezi au dezvoltat cel mai subțire vas sangvin creat vreodată, prin care speră să revoluționeze chirurgia pentru a conecta arterele cerebrale sau vasele limfatice, relatează EFE. Vasul, cu un diametru de 0,6 milimetri, a fost conceput de echipa de cercetători de la Departamentul de Inginerie Biomedică de la Centrul Național Cerebral și Cardiovascular, a informat vineri ziarul Asahi. Echipa, în frunte cu profesorul Yasuhide Nakayama, a folosit procedura prin care colagenul acoperă un corp străin după ce acesta pătrunde în organism.

Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic

Tatuajele ar putea avea un efect terapeutic, potrivit unui studiu realizat la Universitatea Texas (SUA), scrie 7sur7.be. Jerome Koch, profesor de sociologie la Texas University, a descoperit că femeile care au patru sau mai multe tatuaje au un respect de sine mai mare decât celelalte. Însă, tot în rândul acestor femei se înregistrează și cel mai mare număr de tentative de sinucidere, scrie 7sur7.be. “Putem doar specula, dar credem că aceste femei recurg la tatuaje pentru a-și însuși din nou propriul corp din punct de vedere emoțional și fizic”, a declarat Koch pentru portalul The Stir. Profesorul apreciază că această atitudine “este similară cu cea a femeilor bolnave de cancer la sân care se tatuează după mastectomie”.

O genă descoperită pe niște bacterii din China este rezistentă la toate tipurile de antibiotice cunoscute

O genă care face anumite bacterii rezistente la o categorie de antibiotice foarte puternice, considerate “de ultimă instanță”, a fost identificată la bacterii care infectează unele animale domestice dar și unii pacienți chinezi, conform unor oameni de știință care au solicitat restrângerea folosirii acestor antibiotice în medicina veterinară, informează AFP. “Rezultatele noastre sunt extrem de neliniștitoare”, a subliniat Profesorul Liu Jian-Hua, de la Universitatea agricolă din Canton, coordonatorul acestui studiu publicat în ultimul număr al revistei The Lancet Infectious Diseases.

Oamenii care locuiesc singuri tind să mănânce mai puțin sănătos decât ceilalți

Persoanele care locuiesc singure tind să mănânce mai puțin sănătos decât cei care locuiesc alături de o altă persoană, indică un studiu publicat recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea de Tehnologie din Queensland (Australia) și citat de Huffington Post. Cercetarea, publicată în revista Nutrition Review, a analizat 41 de studii anterioare pentru a descoperi legătura dintre a locui singur și aportul de hrană și nutrienți. Potrivit cercetătorilor, cei care locuiesc singuri tind să aibă o dietă mai puțin diversă și mai săracă în fructe și legume, cunoscute pentru aportul lor de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva anumitor boli.

6 din 10 români tratează infecțiile respiratorii cu medicamente, doar 40% merg la medic în caz de boală

Peste 70% dintre români fac unul – două episoade de infecții respiratorii în fiecare sezon rece – arată studiul național “Cum se pregătesc românii pentru sezonul rece?”, dat publicității luni de Societatea Națională de Medicina Familiei. Potrivit studiului, în cazul unei infecții respiratorii, 6 din 10 români apelează la pastile care ameliorează simptomele răcelii și gripei. Doar 40% dintre respondenți apelează la medicul de familie și asta doar dacă simptomele nu cedează.

Simplul gest de a ține de mână pe cineva constituie un puternic element antistres

Simplul gest de a ține de mână un apropiat într-o situație de stres duce la reducerea considerabilă a anxietății amândurora. Gestul apare natural, instinctiv, când vrem să alinăm sau să îmbărbătăm pe cineva, scrie joi passionsante.be. Cercetători canadieni de la Queen’s University din KIngston (Ontario) au studiat efectul acestuia în cadrul relației mamă-fiică, atunci când tinerele se confruntau cu o situație stresantă (urmau să ia cuvântul în public). Fluctuațiile gradului de stres au fost dezvăluite prin măsurarea activității electrice a pielii și prin producerea transpirației.

Hamburgerul de quinoa, alternativă la carnea roșie

În contextul în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat recent limitarea consumului de carne roșie, hamburgerul de quinoa reprezintă un aspect al revoluției culinare din Peru, țară care speră să dea un exemplu lumii în acest sens. “Hamburgerul de quinoa pare a fi o opțiune bună atunci când se caută o alternativă la carne”, a declarat pentru AFP chef Gaston Acurio, care a asigurat gastronomiei peruane un loc de prim rang pe harta lumii.