Monthly Archives: April 2015

Peste 26.000 de persoane contaminate cu Ebola de la începutul epidemiei

Peste 26.000 de persoane au fost contaminate cu virusul Ebola de la începutul epidemiei și 10.823 au murit, a anunțat miercuri Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de AFP.OMS a subliniat și faptul că scăderea numărului de cazuri confirmate pare să fi stagnat, motiv pentru care organizația solicită eforturi sporite pentru a stopa complet transmisia acestui virus. 

De la 1 mai, folosirea cardului de sănătate devine obligatorie

Vicepreședintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Alin Costache, a reamintit miercuri, la Arad, că, de la 1 mai, folosirea cardului de sănătate devine obligatorie, el prezentând totodată, într-o conferință de presă, situația implementării acestuia la nivel național.

O cincime din copiii de pe glob nu primesc vaccinurile care le pot salva viața

Aproximativ 22 de milioane de copii din întreaga lume nu primesc vaccinurile necesare pentru a fi imunizați contra unor boli care le pot provoca moartea, a atras atenția Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, marcată din 24 până în 30 aprilie.

Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” a fost dotat cu aparate moderne donate de o fundație

Trei aparate moderne, un monitor cu echipare neonatală, un monitor cu echipare pediatrică și un monitor cu echipare pediatrică vor fi utilizate în Secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie “Sfânta Maria” din Iași. Fundația Scheherazade a livrat Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași trei monitoare moderne, suma la care aparatura de ultimă oră este evaluată fiind de 55.000 de euro. Acestea se adaugă investițiilor pe care Consiliul Județean Iași le-a făcut în acest an în echipamente la spital în sumă de aproape 500.000 de euro.

Tangoul ar putea fi benefic în boala Parkinson

Practicarea tangoului argentinian ar putea ameliora unele simptome ale bolii Parkinson, îndeosebi mersul și echilibrul – este concluzia unor cercetători canadieni care au realizat un studiu pe această temă. Medicii care tratează această boală încearcă să găsească mijloace pentru îmbunătățirea echilibrului și a mersului pacienților.

Fructe, legume și pește pentru prevenirea cancerului de colon

Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roșie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentație. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat.