Monthly Archives: January 2015

CNAS nu va încheia contractul cu furnizorii de servicii medicale dacă nu au cititoare de card

Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu va încheia Contractul cadru cu furnizorii de servicii medicale, care intră în vigoare la 1 aprilie, dacă aceștia nu au cititoare de card, a declarat miercuri într-o conferință de presă președintele CNAS Vasile Ciurchea. Potrivit acestuia, sunt unități medicale și spitale care nu au încă cititoare de carduri.

Cardurile de sănătate vor putea fi distribuite și de medicii de familie

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță prin care se reglementează posibilitatea distribuirii cardurilor naționale de asigurări sociale de sănătate și de către medicii de familie, nu doar prin serviciile poștale. Potrivit unui comunicat de presă al Executivului remis AGERPRES, prin actul normativ adoptat, Guvernul a introdus noi reguli pentru sistemul de management al calității serviciilor medicale, modificând în acest sens Legea reformei în domeniul sănătății.

Cosmeticele BIO

Cosmeticele BIO sunt noul trend global în materie de îngrijire personală fie că vorbim doar despre simple creme, fie că vorbim despre șampoane sau orice altfel de produs din această gamă. Produsele obișnuite conțin tot felul de substanțe nocive care îți pot afecta aspectul fizic odată cu trecerea timpului. Probabil ați tot auzit de parabeni, parfumuri sintetice, lanolină și multe alte zeci de subtanțe chimice care provoacă reacții alergice severe și care sunt ingrediente obișnuite folosite de către industria cosmetică.

Cancerul nu este rezultatul hazardului

Cancerul nu este rezultatul hazardului, avertizează sociologul Annie Thébaud-Mony într-un articol publicat în cotidianul francez Le Monde, în contextul în care în primele zile ale anului 2015 presa a difuzat mesajul potrivit căruia cancerul ar fi în mod esențial rezultatul întâmplării. Potrivit sociologului, acel mesaj a fost un cadou neașteptat pentru industriașii din sfera azbestului, chimiei, pesticidelor,