Monthly Archives: April 2014

Un nou medicament marchează un progres în tratamentul hepatitei C

Un nou tratament pentru hepatita de tip C este extraordinar de eficient, având ca rezultat vindecarea a 90% dintre pacienții care au participat la etapa de studii clinice, în doar 12 săptămâni, conform oamenilor de știință de la Centrul pentru Științe Medicale din cadrul Universității Texas, informează BBC. Acest studiu reprezintă “un important pas înainte” și marchează “o schimbare de paradigmă” în tratamentul hepatitei C, asigură oamenii de știință.

Depresia face să crească riscul crizelor cardiace

Persoanele care trec printr-o depresie riscă mai mult decât celelalte să sufere de o criză cardiacă, arată un studiu desfășurat de cercetători norvegieni pe mii de oameni. Cu cât simptomele sunt mai grave, cu atât consecințele sunt mai semnificative, scrie metronews.fr. Efectele depresiei nu sunt numai psihologice, ci și fizice, persoanele depresive riscând mai mult să aibă insuficiență cardiacă, boală cronică gravă (mușchiul inimii nu pompează destul sânge). Circulația sângelui în corp devine astfel insuficientă, iar organele nu primesc destul oxigen, lucru care determină semne clinice ca tahicardie, oboseală și ral pulmonar.

De ce sa consulti medicul inainte de a lua medicamente si pastile de slabit

In general, diverse tipuri de medicamente si pastile de slabit sunt disponibile in magazinele naturiste, farmacii sau online fara reteta si fara a fi nevoie de vizita la medic. Problema cu acest obicei de a cumpara suplimente si pastile de slabit fara reteta sta intocmai in faptul ca multe dintre acestea pot fi contrafacute, iar in lipsa unei recomandari clare a medicului, acestea pot proveni din surse nesigure.