Monthly Archives: March 2014

Despre caminele de batrani

Caminele de batrani sunt destinate pentru persoanele trecute de varsta a treia, in care li se pun la dispozitie o gama larga de servicii si conditii necesare pentru a avea o batranete cat mai usoara.

Sunt multe de astfel de centre in toata tara noastra, centre bazate in mod special pe ingrijire batrani, si pe nevoile acestora la batranete. Un astfel de catalog, in care ne este prezentat nenumaratele oferte ale acestor camine este si camine-batrani.ro, site ce vine in sprijinul persoanelor ce doresc o batranete cat se poate de linistita.

Obiceiuri alimentare detrimentale sistemului imunitar

Sistemul imunitar este cel care ajuta organismul sa lupte cu bolile. Cand acesta este slabit, boala se instaleaza mult mai usor si se vindeca mult mai greu. Multe carti si articole de pe internet discuta despre imunitate in contextul modalitatilor de intarire a acestuia, insa foarte putine dezvolta subiectul acelor obiceiuri alimentare, criterii legate de stilul de viata si a altor aspecte care afecteaza in mod negativ sistemul imunitar.

Alaturi de o alimentatie bogata in vitamine si minerale si de adaugarea unor suplimente naturale la dieta zilnica in perioadele in care organismul este cel mai slabit precum lunile lungi de iarna, este foarte important de stiut exact ce factori sunt detrimentali sistemului imunitar pentru ca acestia sa poata fi evitati.

Infarctul la femei, confundat frecvent cu crizele de anxietate

Femeile au un risc mai mare decât bărbații de a-și pierde viața în urma unui infarct miocardic din cauza unei proaste diagnosticări care pune situația de disconfort pe seama unei crize de anxietate, potrivit unui studiu canadian publicat luni, relatează AFP. Cercetători de la Universitatea McGill din Montreal au analizat diferența între indicii de mortalitate la bărbați și femei victime ale unui infarct.

‘Hormonul dragostei’ ar putea ajuta la tratarea anorexiei

Un hormon eliberat în timpul nașterii și al relațiilor sexuale poate fi folosit ca tratament pentru anorexia nervoasă, au indicat două studii realizate de cercetători britanici și coreeni, relatează joi BBC. Oxitocina, un hormon pe care organismul îl eliberează de regulă în timpul relațiilor sexuale, al nașterii și al alăptării, este folosit deja ca tratament pentru o vastă gamă de afecțiuni de ordin psihiatric și s-a demonstrat că are efecte benefice și în cazul persoanelor care suferă de autism.

Bănicioiu a anunțat în ședința de guvern că s-a început plata indemnizațiilor pentru medicii rezidenți

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat joi, în ședința de guvern, că s-a început plata indemnizațiilor pentru medicii rezidenți. “S-au început deja plățile”, a spus Bănicioiu. Declarația sa a venit ca răspuns la solicitarea premierului Victor Ponta, care i-a cerut ca până luni să finalizeze procedurile administrative pentru realizarea plăților. “Domnule nou ministru al Sănătății, vreau să știu ce faceți cu indemnizațiile pentru medicii rezidenți, că au trecut două luni și doar le-am promis și ne-am încâlcit în proceduri administrative. Vreau să ne informați astăzi și până luni vreau să terminați toate procedurile administrative ca să-și primească oamenii banii”, i-a spus Ponta lui Bănicioiu.

Psihologii, tot mai interesaţi de modelele umane pozitive ca sursă de inspiraţie

Psihologia se interesează din ce în ce mai mult de ‘modelele pozitive pe care fiecare s-ar putea sprijini pentru a învăţa şi a progresa’, scrie cotidianul francez Le Figaro. Să ne amintim: după moartea sa şi de-a lungul lunii care a urmat, ‘efectul Mandela’ a fost unul planetar, global, universal. Influenţa personalităţii lui Nelson Mandela, una curajoasă şi binevoitoare în acelaşi timp, părea să vizeze pe fiecare. Comportamentul lui Mandela în diferite momente din viaţa sa era relatat de toate mass-media din lume, viaţa sa era povestită în şcoli… Dintr-odată, umanitatea părea să adopte fără reticenţă un model, o sursă de inspiraţie.

Pacient suspect de hepatită B după o tranfuzie cu sânge efectuată în luna ianuarie

Un pacient care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina în luna ianuarie şi a avut nevoie de plasmă este acum suspect de se fi îmbolnăvit de hepatita B în urma transfuziei, fiind din nou internat la spitalul slătinean pentru supraveghere medicală şi analize, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul SJU Slatina, Andrei Iordache. Acesta consideră inacceptabil ce s-a întâmplat şi solicită ca spitalul să fie arondat unui alt centru de transfuzii. Şefa Centrului de Transfuzii Sanguine Slatina, medicul Ramona Lesnic, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că în acest caz s-a procedat corespunzător normelor în vigoare.