Monthly Archives: January 2014

Durerile articulare

Dupa o anumita varsta, tot mai multe persoane sunt afectate de dureri articulare. In special, dupa 55 de ani, se instaleaza artrita reumatoida, care provoaca dureri sau in cele mai grave cazuri, chiar si dizabilitati locomotorii. Pentru un tratament eficient, exista numeroase produse, recomandat fiind Supramax.

De cele mai multe ori, simptomele sunt comune si altor boli, de aceea exista riscul sa fie confundata cu alte afectiuni asemanatoare:

Popescu: Toți cei implicați în accident ar fi avut șanse de supraviețuire dacă erau descoperiți mai repede

Profesorul Irinel Popescu, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic de la Spitalul Fundeni, consideră că persoanele implicate în accidentul aviatic de luni ar fi avut șanse mai mari de supraviețuire dacă se ajungea mai devreme la locul accidentului.Prof. dr. Irinel Popescu a declarat marți într-o conferință de presă, referindu-se la accidentul din Munții Apuseni, că dacă cei implicați ar fi avut șansa să fie descoperiți mai rapid de echipele de salvare, “probabil” că toți ar fi fost în viață.

Obezitatea paternă în perioada concepției mărește riscul de supraponderabilitate la copii

Bărbații supraponderali care-și doresc un copil ar trebui să se pună pe slăbit pentru că, așa cum indică rezultatele unui nou studiu australian, obezitatea paternă are efectul de a mări riscurile de supraponderabilitate pentru copii, informează Relaxnews.După ce timp de mai mulți ani cele mai multe studii s-au concentrat pe impactul pe care starea de sănătate a mamei îl are asupra copiilor, comunitatea științifică a început să examineze și influența pe linie paternă, observând că, spre exemplu, dieta unui bărbat poate preconiza greutatea și starea de sănătate a copilului său, încă din stadiul procreării.

Cum putem scapa de obezitate

Obezitatea este o afectiune nutritional-metabolica, fiind o problema mare pentru numeroase femei, din punct de vedere estetic si nu numai. Aparitia obezitatii afecteaza foarte mult o persoana, atat psihic, creeand o stare foarte proasta dar si  influentand aspectul fizic.

In cazul in care nu stiati, obezitatea apare atunci cand echilibrul energetic este dezechilibrat, si anume cand numarul de calorii cumulat este cu mult mai mare decat energia cedata.

Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez

Un adult din trei la nivel mondial este supraponderal sau obez, respectiv 1,46 miliarde de persoane, a indicat vineri un think-thank britanic, care evidenţiază o explozie a acestui fenomen în ţările în curs de dezvoltare şi face apel la guverne să acţioneze, transmite AFP. Acest think-thank, The Overseas Development Institute, subliniază într-un raport că, la nivel mondial, procentul persoanelor care au un indice de masă corporală (IMC) peste 25, limita peste care oamenii sunt consideraţi supraponderali, a crescut de la 23% la 34% între 1980 şi 2008.

Peste 500 de solicitări primite în noaptea de Revelion la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a primit peste 500 de solicitări în noaptea de Revelion, dintre care aproximativ 400 au reprezentat cazuri de urgenţă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul general al instituţiei, Alice Grasu. “În noaptea de Revelion, de la ora 20,00 până la ora 8,00, Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a primit 542 de solicitări, cele mai multe după miezul nopţii. Dintre acestea 407 au fost cazuri de urgenţă. Dintre urgenţe 107 au fost lipotimii. 35 au avut loc în locuri publice, o parte dintre acestea înregistrându-se pe fondul consumului de alcool”, a spus Alice Grasu.

Operaţia de cezariană la cerere nu e inclusă în pachetul de servicii medicale de bază

Operaţia de cezariană la cerere, care reprezintă o opţiune personală şi pentru care nu există o indicaţie medicală în acest sens, nu este inclusă în pachetul de servicii medicale de bază, precizează Ministerul Sănătăţii (MS) printr-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.
“Având în vedere dezbaterile din mass-media din ultimele zile cu privire la operaţia de cezariană la cerere, pentru a informa corect publicul şi a evita interpretările eronate, MS face următoarele precizări: prin pachetul de servicii medicale de bază se asigură gratuit toate serviciile medicale necesare pentru femeile gravide, serviciile asociate naşterii, inclusiv operaţia de cezariană atunci când există o indicaţie medicală clară pentru aceasta. Nu este inclusă în pachetul de servicii medicale de bază operaţia de cezariană la cerere care reprezintă o opţiune personală şi pentru care nu există o indicaţie medicală în acest sens”, se afirmă în comunicatul menţionat.