Monthly Archives: October 2013

Primul pacient operat la o clinică din Bucureşti cu noul sistem de implant Bonebridge

Primul pacient care va fi operat la o clinică din Bucureşti cu noul sistem de implant Bonebridge – cel dintâi implant activ cu transmisie osoasă din lume – este un tânăr diagnosticat cu hipoacuzie în urmă cu mai bine de 14 ani, intervenţia fiind realizată de univ. prof. dr. Wolf Dieter Baumgartner, din Austria.
Potrivit unui comunicat de presă al Medical Electronics din Austria remis vineri AGERPRES, noua tehnologie permite persoanelor diagnosticate cu hipoacuzie de transmisie sau mixtă ori cu surditate unilaterală, să audă din nou o gamă completă de sunete.

Plumbul provoacă în fiecare an circa 600.000 de cazuri de dizabilităţi intelectuale la copii în întreaga lume

Expunerea la plumb provoacă în fiecare an circa 600.000 de cazuri de dizabilităţi intelectuale la copii, pe plan mondial, informează vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu prilejul Săptămânii de acţiune pentru prevenirea intoxicării cu plumb, potrivit EFE.
Expunerea la niveluri ridicate de plumb poate afecta creierul şi sistemul nervos central în cazul copiilor, poate provoca o serie de convulsii, comă şi chiar moartea.

Retete de prajituri facute in casa vs dulciurile din comert

Multe persoane supraponderale sau care au probleme cu mentinerea greutatii dau vina pe dulciuri. Datorita continutului de zahar, acestea provoaca dependenta si consumul excesiv poate rezulta in diverse probleme chiar mai departe de kilogramele in plus. Din acest motiv, majoritatea dietelor stricte tind sa elimine in totalitate dulciurile din meniul zilnic, ignorand faptul ca exista un numar mare de retete de prajituri ce pot fi facute in casa si care sunt nu doar o gustare ideala pentru a tine foamea in frau, ci si o sursa de vitamine, minerale si nutrienti.

Detalii despre cizmele de cauciuc pentru dama

Destinatia exclusiva a cizmelor de cauciuc pentru dama este aceea de a ne asigura picioarele impotriva frigului, insa cu timpul acestea au devenit un obiect de vestimentatie, si tot mai multe doamne si domnisoare apeceaza acest tip de incaltaminte, mai ales in zilele ploioase de toamna. Astfel acestea se pot dovedi a fi un mijloc cat se poate de eficient de a ne proteja impotriva racelii, si nu vom mai fi nevoite sa cheltuim o suma importanta de bani pentru a ne cumpara medicamente, sau pentru a urma diferite tratamente.

Roșiile sunt bune nu numai în alimentație, ci și în îngrijirea tenului

Roșiile sunt extrem de apreciate în salate și sosuri, iar acum intră în domeniul produselor cosmetice, fiind bune nu doar pentru sănătate, ci și pentru piele. Ele conțin numeroase elemente nutritive indispensabile organismului, scrie 7sur7.be. Roșiile au apă, vitaminele A, B și C, sunt bogate în sodiu, potasiu și magneziu, precum și virtuți hidratante și antioxidante. Ele sunt însă și un produs cosmetic 100%, iar firma “Yes To Tomatoes” a lansat o gamă de îngrijire — curățare, purificare și hidratare.

Exerciţiile fizice pot fi la fel de eficiente ca medicamentele

Exerciţiile fizice pot fi la fel de bune ca pastilele pentru cei care suferă de afecţiuni cum ar fi bolile cardiovasculare, indică un studiu citat miercuri de BBC.
Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au trecut în revistă sute de teste la care au luat parte în total aproape 340.000 de pacienţi şi care au vizat evaluarea rolului jucat de mişcarea fizică şi medicamente în prevenirea deceselor. Potrivit constatărilor lor publicate în British Medical Journal, activitatea fizică rivalizează cu unele medicamente de inimă şi este chiar mai eficientă decât medicaţia în cazul atacurilor cerebrale.