Monthly Archives: April 2013

Evolutia implanturilor dentare

Implantul dentar a devenit o solutie nu doar populara, ci si la indemana. In ultimii ani, aproape orice cabinet stomatologic Bucuresti ce se respecta dubleaza si drept cabinet de parodontologie sau lucreaza cu specialisti in parodontologie, oferind intreaga gama de servicii: diagnosticare, tratamente si executie a implanturilor dentare.

Desi acestea sunt printre cele mai eficiente solutii pentru lipsa unuia sau mai multor dinti, implanturile dentare nu au fost disponibile dintotdeauna. In Romania, aceasta practica a devenit populara abia in ultimii 5-10 ani, incepand cu cabinetele stomatologice cu pretentii si fiind extrem de scumpa initial si devenind o optiune pentru aproape orice buzunar in cabinete de specialitate precum acesta abia in ultimii ani.

Paracetamolul combate nu doar durerile de cap, ci şi angoasa existenţială

Paracetamolul poate combate nu doar durerea fizică, ci şi traumele emoţionale şi stările de anxietate, potrivit The Daily Mail şi Rbc Daily. O echipă de cercetători de la The University of British Columbia din Vancouver a stabilit că analgezicul ajută la atenuarea aşa-numitului ‘simptom de groază existenţială’, o trăire anxioasă care apare pe un fundal de incertitudine cu privire la sensul vieţii şi al morţii. Astfel, cel mai utilizat antitermic la nivel mondial poate atenua deopotrivă durerea fizică, resentimentele sau angoasa existenţială. Indiferent de tipul durerii, analgezicul împiedică ajungerea în creier a semnalului care spune că ceva nu este în regulă în organism, afirmă unul din autorii studiului Daniel Randles.

Spuma poliuretanica izolatoare nu ne afecteaza sanatatea

Unul din cele mai folosite materiale in fabricarea mobilei si a saltelelor este spuma poliuretanica. Chiar daca este foarte rezistenta si confortabila, aceasta vine si cu anumite dezavantaje. Inainte de a cumpara produse ce contin spuma poliuretanica, cred ar trebui sa stii cateva lucruri despre acest material.

Chimicale daunatoare. Cea mai mare problema cu acest material o reprezinta faptul ca nu este un produs natural, motiv pentru care pentru producerea acestui material se folosesc o multime de chimicale, iar noi ca si oameni, de fiecare data cand folosim produse pe baza de chimicale ne expunem la anumite riscuri de sanatate.

Nu este sănătos să faci duş în fiecare zi, afirmă un medic israelian

Măsura este necesară în toate, chiar şi în probleme de igienă personală. Acest lucru se referă mai ales la folosirea de substanţe precum săpunul lichid, atenţionează medici israelieni de la casa de asigurări de sănătate Clalit, una dintre cele mai mari din Israel, informează Itar-Tass. În opinia şefei secţiei din Haifa a Clalit, Rachel Luzzati, chiar şi vara nu trebuie să faci duş mai des de două-trei ori pe săptămână. Luzzati nu recomandă mai ales spălarea în fiecare zi a părului.
Într-un interviu acordat publicaţiei Haaretz, medicul a declarat că standardele igienice adoptate în prezent în Occident, cum este şi duşul zilnic, sunt dictate exclusiv de recomandări sociale, nu de cele care ţin de igienă.

Lampile uv nu cauzeaza cancer!

Cercetatorii par sa fi batut teoria care spune ca lampile uv ce se folosesc in saloanele de infrumusetare cauzeaza cancer. Un studiu din 2009 a sugerat ca lampile uv au fost un factor de risc in cazul a doua femei care au dezvoltat carcinoame celulare scuamoase pe partea posterioara a mainilor. De la acest caz au luat nastere multe alte teste pentru a se vedea daca lampile uv sunt intr-adevar cancerigene si s-a ajuns la concluzia ca nivelul de emisii ultra violete a unei lampi UV este foarte redus si nu ne afecteaza sanatatea.

Gripa aviară: O misiune de experţi ai OMS va merge în China

O misiune de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii va merge în China în următoarele zile pentru a analiza situaţia la faţa locului, în contextul în care 14 persoane au murit în urma infectării cu virusul H7N9 al gripei aviare, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al OMS, relatează AFP. Misiunea va fi formată din patru experţi în gripa aviară. ‘În acest stadiu, nu există dovezi privind transmiterea virusului H7N9 de la om la om’, a reiterat Glenn Thomas într-o conferinţă de presă la Geneva.
Virusul a infectat 63 de persoane în China, în ultimele două săptămâni. Experţii se tem de o posibilă mutaţie a virusului şi o formă transmisibilă de la om la om, cu un risc potenţial de epidemie.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu discută cu reprezentanţii Camerei Federative a Medicilor despre finanţarea spitalelor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, împreună cu secretarul de Stat Adrian Pană, s-au întâlnit, sâmbătă, cu reprezentanţi ai Camerei Federative a Medicilor (CFM), printre temele de discuţie abordate numărându-se finanţarea spitalelor şi salarizarea medicilor în funcţie de performanţă, se arată într-un comunicat de presă al CFM.Ministrul Sănătăţii le-a transmis reprezentanţilor CFM că anul 2013 va fi anul schimbărilor majore în sistemul sanitar. Ministrul a precizat că şi-a propus o reformă profundă în sistemul sanitar, care să asigure în primul rând creşterea calităţii serviciilor medicale, îmbunătăţirea indicatorilor specifici domeniului, cât şi reechilibrarea economică a domeniului sănătăţii, subliniind că, pentru atingerea acestor obiective, a fost gândită o reaşezare a componentelor sistemului de sănătate.

Dieta dukan

Structurata in 4 etape distincte, Dieta Dukan se muleaza perfect atat pentru cei care doresc sa slabeasca 4-5 kg cat si celor care au de dat jos 20+ kilograme. Desi reteta doctorului Dukan era celebra in Franta de peste 20 de ani, si-a castigat notorietatea mondiala abia in urma cu nu foarte multi ani, cand vedete precum Jen Lopez sau Giselle au avut rezultate spectaculoase, afisand un look de invidiat. Din acel moment, cartea medicului francez a devenit un bestseller, fiind tradusa in peste 40 de limbi.

Fumatul lungeşte cu şase săptămâni vindecarea fracturilor

În afară de efectele negative asupra inimii sau plămânilor, fumatul întârzie refacerea ţesuturilor osoase şi creşte riscul unor complicaţii, arată un studiu realizat de cercetători americani de la Universitatea de medicină Pennsylvania şi menţionat de Le Figaro.
Vindecarea unei tibii rupte durează în medie cu şase săptămâni mai mult la fumători decât la nefumători, au spus cercetătorii la congresul anual al Academiei americane de Chirurgie ortopedică de la sfârşitul lui martie.