Monthly Archives: February 2013

Dezvoltarea bebelusului

Hotararea unui cuplu de a avea o familie, nu este tocmai un lucru usor in zilele noastre. Trebuie sa avem toate cunostiintele necesare, in primul rand legate de sarcina si tot ce trebuie sa stim de ea, apoi despre dezvoltarea bebelusului , asta dupa ce el a venit pe lume, si cresterea lui.
Detaliile legate de acest aspect nu sunt chiar peste tot la orice pas, iar persoanele respective trebuie sa invete  cam tot inainte de a se pregatii de a fi mama, si de a creste copilul.

Vinul roşu împiedică apariţia surzeniei

Recunoscut pentru virtuţile sale împotriva bolilor cardiace şi a unor tipuri de cancer, vinul roşu mai are un avantaj, nebănuit până acum – el poate reduce riscurile apariţiei surzeniei, arată un studiu realizat de Henry Ford Health System din Detroit (SUA) şi menţionat de 20minutes.ch.
Cercetătorii au supus un număr de şobolani la niveluri sonore ridicate. Le-au dat apoi să înghită resveratrol, compus chimic prezent în struguri şi în vinul roşu.

Recompensele psihologice atunci când oferi sunt într-adevăr mai mari decât atunci când primeşti

Un nou studiu confirmă faptul că este mai bine să oferi decât să primeşti, indiferent de situaţia materială sau de cultura ţării din care provii, conform LiveScience.
Activităţile umanitare, cheltuirea banilor pentru alţii, fie prieteni, membri ai familiei sau necunoscuţi, oferă un nivel superior al recompenselor psihologice faţă de cumpărarea unui obiect pentru propria folosinţă. Confirmarea acestei realităţi indică faptul că sentimentul pozitiv al generozităţii este o componentă cheie a naturii umane.

Inteligenţa umană se află într-un declin lent, susţine un genetician de la Universitatea Stanford

În pofida progreselor făcute de omenire de-a lungul ultimilor zeci sau chiar sute de ani, unii experţi sunt de părere că oamenii îşi pierd capacităţile cognitive şi devin mai instabili emoţional, relatează un articol apărut pe site-ul naturalsociety.com.
Gerald Crabtree, genetician la Universitatea Stanford, este de părere că declinul nostru intelectual este strâns legat de mutaţiile genetice negative. Potrivit Crabtree, capacităţile noastre cognitive şi emoţionale sunt alimentate şi determinate de efortul combinat a mii de gene, ceea ce face ca, în cazul foarte probabil al apariţiei unei mutaţii în oricare dintre aceste gene, inteligenţa sau stabilitatea emoţională să fie afectate negativ.

Smartphone-ul capabil să identifice boala după mirosul din gură

Un cip dezvoltat de compania americană Adamant Technologies a ‘învăţat’ smartphone-ul să recunoască şi să-şi alerteze proprietarul cu privire la cauza respiraţiei urât mirositoare din gură, potrivit MedDaily.
Dispozitivul dispune de aproximativ 2.000 de senzori, care detectează prezenţa diferitelor substanţe în aer şi digitalizează informaţia.
Mai mult, aplicaţia identifică şi sesizează persoana despre existenţa problemei şi cauza aflată la originea acesteia.

Solutii pentru persoanele de varsta a treia

O data cu trecerea de prima tinerete, viata unui batran se poate schimba foarte repede intr-una frumoasa sau poate chiar mai putin placuta, depinzand bineinteles de la caz la caz, dupa posibilitatile fiecaruia.

‘Daca n-ai batran, sa-ti cumperi’, unul dintre cele mai cunoscute si folosite zicale, este pe cale sa dispara in tara noastra. Sursa mesajului de mai sus este una foarte clara, acela sa nu abandonam pe cei batrani, si sa ii tinem in grija atat cat putem. Pentru cei care nu pot avea posibilitati, una dintre cea mai buna solutie este sa apeleze la diferitele de camine de batrani particulare , acolo unde aceste persoane pot avea un mod de viata placut si chiar foarte bun.

Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură

Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
“Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este necesar să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă şi mişcare (mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos”, se menţionează într-un comunicat transmis vineri AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.

Noul coronavirus face un al şaptelea mort în lume, în Arabia Saudită

Noul coronavirus asemănător SARS (sindromul respirator acut sever) a făcut un al şaptelea mort în lume, în Arabia Saudită, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Coronavirusul face parte dintr-o largă familie ce include virusuri care provoacă simple răceli, dar şi SARS, care a provocat o epidemie de “pneumonie atipică” la originea a 800 de morţi în lume în 2003, aminteşte AFP.
Ministerul saudit al Sănătăţii a informat OMS că un pacient spitalizat pe 29 ianuarie fiind contaminat cu noul coronavirus a murit la 10 februarie, potrivit unui comunicat al organizaţiei internaţionale.

Cele mai bune metode de tratamente nechirurgicale pentru varice.

Zilnic, persoane afectate de boala varicelor, beneficiaza de diverse tratamente, iar cel mai des intalnit tip de tratament pentru varice este interventia chirurgicala.

Daca varicele dvs nu va provoaca nici un disconfort atunci probabil ca nu aveti nevoie de aceste tratamente. Acest lucru, lipsa simptomelor, nu ar trebui sa va mire, deoarece foarte multe persoane sufera de varice si nu experimenteaza nici o senzatie, fie aceasta de durere, mancarime sau orice altceva. Foarte multe persoane nu doresc tratamente varice, ci doresc sa se trateze in scop strict cosmetic sau in cazul aparitiei vreunei complicatii neasteptate.