Monthly Archives: October 2012

Exerciţiile fizice ajută mai mult creierul decât cele mentale

Exerciţiile fizice regulate par să protejeze mai bine creierul de pericolul micşorării, un proces de altfel natural, asociat îmbătrânirii, care are ca efect apariţia unor probleme de memorie şi de raţionament, conform unui nou studiu publicat de LiveScience.com.
Contrar aparenţelor, activităţile care stimulează din punct de vedere mental şi social, despre care se credea că menţin creierul în cea mai bună formă posibilă, nu au niciun fel de efect major împotriva procesului de micşorare a creierului, conform studiului publicat în ultimul număr al revistei Neurology.

Aproximativ 65% dintre persoanele care au diabet zaharat suferă de neuropatie diabetică

Aproximativ 65% dintre persoanele care au diabet zaharat suferă de neuropatie diabetică, dar, din păcate, această complicaţie a diabetului zaharat este mult subdiagnosticată, susţin reprezentanţii Societăţii de Neuropatie Diabetică, recent înfiinţată.Situaţia este cu atât mai gravă cu cât efectele neuropatiei diabetice sunt de cele mai multe ori ireversibile, se arată într-un comunicat al Societăţii de Neuropatie Diabetică.
Anvergura neuropatiei diabetice, precum şi problematica impusă de diagnosticarea şi tratamentul acestei afecţiuni care presupune o colaborare multidisciplinară au dus la înfiinţarea Societăţii de Neuropatie Diabetică.

Test de depistare rapidă a Chlamydiei trachomatis

Chlamydia trachomatis este boala cu transmitere sexuală cea mai răspândită la nivel mondial. Potrivit unui studiu recent, 2,5% – 10% dintre femeile cu vârste fertile cuprinse între 14 – 24 de ani sunt deja infectate.  Dr. Traian Maier de la Maternitatea “Panait Sârbu” a subliniat, marţi, într-o conferinţă de presă, că infecţia cu Chlamydia trachomatis afectează ambii parteneri, ducând la complicaţii oculare, reumatismale, perinatale. El a arătat că în procent de 50% – 70% determină cervicită asimptomatică, iar 50% dintre femei sunt asimptomatice dezvoltând boală inflamatorie pelvină, infecţia creşte riscul pierderii sarcinii, poate duce la sarcină extrauterină. La bărbaţi dezvoltă mai multe tipuri de infecţii.

Noi tehnici de fertilizare in vitro pot da înapoi ceasul fertilităţii cu 10 ani

O echipă de medici americani, din Colorado, a dezvoltat un nou proces de fertilizare în vitro prin care o femeie de până în 45 de ani are aceaşi şansă de a rămâne însărcinată ca o femeie de 32 de ani, conform publicaţiei britanice Daily Mail.
Acest tratament poate mări şansele unei femei de 42 de ani de a rămâne însărcinată de la 13% la 60% şi funcţionează prin selectarea doar a acelor embrioni care au cele mai bune şanse de a se transforma în fetuşi sănătoşi, micşorând în acelaşi timp riscul de a pierde sarcina.

Top 5 suplimente naturale pentru sanatate

In ultimul timp suplimentele naturale sunt din ce in ce mai cautate datorita actiunilor benefice demonstrate asupra organismului si a substantelor miraculoase precum coenzima q10 carora li se descopera tot mai multe utilizari medicale. Multe dintre aceste suplimente sub forma de pastile contin fie substante prezente in mod natural in corpul uman, fie vitamine, fie substante naturale cu calitati curative deja demonstrate. Cu toate acestea, exista inca un numar de companii ce se prezinta drept distribuitoare de produse naturiste si vand, totusi, printre altele pastile de slabit sau pentru recuperare energiei, ce nu sunt facute in totalitate din ingrediente naturale. Din acest motiv, achizitionarea unor astfel de produse naturale este bine sa se faca de pe site-uri ale unor firme de incredere precum produseprovita.com.’

Radiochirurgia Cyberknife in tratamentul cancerului

Ati fost de curand diagnosticat cu aceasta nefericita boala si aveti senzatia ca nu mai este nicio speranta de vindecare? Tratamentele pentru cancer au evoluat foarte mult in ultimii ani si continua sa progreseze devenind din ce in ce mai eficiente pe masura ce trece timpul. Dovada a acestei evolutii o reprezinta radiochirurgia Cyberknife- noua metoda de tratament a cancerului.

Geamuri termopan

O data cu mutarea sau de ce nu construirea unei noi case, trebuie sa fim foarte atenti si cu cele mai mici detalii. Aici putem spune ca poate intra si alegerea gemurilor termopan, si in special a firmei pentru care vom opta. Sunt sute de firme care ofera termopane la preturi foarte mici, insa mare atentie si la calitatea lor, destul de scazuta. Daca doresti achizitionarea unor termopane Bucuresti, locuind in capitala, va putem recomanda o firma din mediul online de aceasta data, vreau-termopane.ro .

Aceasta firma comercializeaza termopane la preturi avantajoase pentru toti clientii sai, cat si accesorii pentru fiecare in parte, plecand de la glafuri interioare si exterioare, plase contra insectelor, rulouri exterioare pan al jaluzele verticlae si orizontale.

Tot aceasta firma poate realiza reparatii termopane, pentru cei care au nevoie datorita stricarii diferitelor sisteme, sau orice altceva. Avantajele unor astfel de tamplarii sunt numeroase, incepand de la izolarea fonica, pana la mentierea termica pe timpul verii si a iernii. Va recomand vreau-termopane.ro, firma specializata in domeniu.

Pastila Aurectus

O data cu inaintarea in varsta si andropauza, tot mai multi barbati de varsta a doua au nivelul testosteron tot mai scazut. Stim cu totii ca andropauza este  un proces de imbatranire sexuala numai la barbati (prin scaderea testosteronului din organism). Cercetatorii din afara au tot facut nenumarate cercetari pentru a incerca sa stopeze acest lucru, si pentru a creste nivelul testosteronului din organism.

Pastila AuRectus pare a fi cea mai buna solutie aparuta in acest moment. Ea  ajuta la cresterea in mod natural al nivelului de testosteron la barbatii de varsta a doua. AuRectus este un medicament care se poate elibera fara prescriptie medicala, deci nu este necesar sfatul medicului.

Daca doresti sa ramai in continuare barbatul din tinerete, viril , puternic si viguros, ca acum 20-30 de ani, incearca si tu pastila AuRectus, o  noua inovatie.