Monthly Archives: September 2012

Un antibiotic la modă în anii ’50 ar putea combate formele de tuberculoză rezistente la alte medicamente

Piridomicina, antibiotic natural descoperit în anii ’50, ar putea combate într-o bună zi formele de tuberculoză rezistente la alte tratamente, al căror număr a crescut semnificativ în lumea întreagă, arată un studiu apărut luni şi menţionat de AFP.
O echipă de cercetători de la două institute universitare elveţiene a studiat proprietăţile acestei molecule cu proprietăţi anti-bacteriene, descoperite în 1953 de cercetători japonezi, dar abandonată după realizarea izoniazidei, compus sintetic ce s-a dovedit eficient împotriva tuberculozei.

Aproape 80% dintre români au probleme dentare, potrivit unui studiu

Aproape 80% dintre români au probleme dentare, apariţia cariilor fiind cea mai frecventă afecţiune, în timp ce europenii se declară mulţumiţi de starea dinţilor, relevă un studiu Ipsos, dat publicităţii joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale.
Când vine vorba de igiena dentară, românii se rezumă, în cea mai mare parte, la spălatul pe dinţi, se arată într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Campanie pentru actualizarea schemei naţionale de vaccinare

Un număr de 8 organizaţii ale societăţii civile şi asociaţii profesionale de medici au lansat luni campania “Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013” care îşi propune să militeze pentru dreptul copiilor din România de a beneficia de vaccinare la standarde europene şi actualizarea schemei naţionale de imunizare prin includerea vaccinării împotriva bolilor pneumococice.
Bolile pneumococice reprezintă cauza principală de mortalitate infantilă în lume, din categoria bolilor care pot fi prevenite, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Au fost identificate cinci gene asociate cu forma facială

O echipă de cercetători de la Universitatea Erasmus din Rotterdam a identificat cinci gene asociate cu forma facială, o descoperire ce ar putea oferi într-o bună zi informaţii valoroase despre fizionomia unui om doar pe baza ADN-ului său, şi ar putea avea aplicaţii în criminalistică, informează vineri BBC News.
Până acum, nu se ştia nimic despre genele responsabile de forma fizionomiilor umane.

Statiunile din Judetul Valcea

Din cauza resurselor naturale aflate in aceasta zona sub forma de izvoare hidrotermale de foarte buna calitate, recunoscute de medici cu renume international, in mod normal au aparut o serie de statiuni balneoclimaterice in care orice turist poate sa isi trateze diverse afectiuni ale corpului. Aceste resurse naturale au ajuns cunoscute in toata lumea, de mai multe secole, datorita efectelor vindecatoare si au facut posibila dezvoltarea unui turism cu precadere balnear. Printre cele mai cunoscute statiuni balneoclimaterice ale judetului Valcea sunt: Calimanesti – Caciulata, Baile Olanesti, Baile Govora si Ocnele Mari – Ocnita. Fiecare din aceste statiuni au posbilitati de cazare si tratament pentru turistii veniti aici pentru relaxare si tratament.

Un hobby pentru noi toti

Multi dintre noi avem diferite hobby-uri, care mai de care mai pretentioase, ce necesita multa atentie si uneori investitia a mai multi bani decat ne imaginam. Unul dintre ele este si plimbatul pe bicicleta, un hobby din pacate foarte pretentios ce necesita cateodata mai multi bani, si foarte mult timp. Stim cu totii cat de important este mersul pe bicicleta uneori, inlocuind orice al sport, foarte bun pentru sanatatea noastra.

In primul rand, daca doriti sa va apropiati mai mult de acest hobby, va trebuii intai sa va achizitionati o bicicleta, si nu una oarecare, ci una foarte rezistenta de o calitate foarte mare. V-as putea recomanda magazinul online playbike.ro , care dispune de o gama larga de biciclete, si nu numai de Tour sau Sosea, ci si biciclete de casa, pentru copii sau dame. Preturile sunt avantajoase, avand oferta pentru toate buzunarele. Tot de la ei puteti achizitiona accesorii, de la placute pana la schimbatoare de aluminiu. Dar pentru o oferta mai larga, apasa aici.

O nouă tulpină a virusului H1N2 descoperită la porcii domestici se transmite pe calea aerului

O descoperire neaşteptată şi alarmantă a fost făcut de o echipă internaţională de virusologi, condusă de dr.Robert Webster, de la St. Jude Children’s Research Hospital din Memphis, Tennessee. Cercetătorii au descoperit o nouă tulpină a virusului H1N2 în ţesutul pulmonar al porcilor obişnuiţi, potrivit Proceedings of the National Academy of Sciences.
Conform studiilor, acest nou virus se poate transmite pe calea aerului şi prin picături de salivă la om şi la mamifere, şi are un efect devastator şi mai mare decât versiunile anterioare ale acestui virus asupra organismului uman.

Suceava: Numărul cazurilor de meningită a depăşit trei sute

Numărul cazurilor de meningită acută virală, înregistrate în judeţul Suceava a ajuns la 323, după ce în ultima săptămână s-au mai internat cinci copii cu vârste cuprinse între unu şi 13 ani, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Doua cazuri provin din municipiul Suceava, copii de 7 şi 11 ani, restul cazurilor fiind din comunele Fântânele, Ipoteşti şi Valea Moldovei – câte un caz (13, 1 şi, respectiv, 6 ani). Mai sunt internaţi în spital nouă pacienţi, toţi cu forme uşoare şi medii de îmbolnăvire, cu evoluţie favorabilă sub tratament simptomatic.

Alimentele organice nu sunt neapărat mai hrănitoare decât cele convenţionale

Produsele alimentare şi carnea organică nu sunt de obicei mai bune pentru organism decât hrana convenţională atunci când se pune problema conţinutului de vitamine şi de nutrienţi, dar în general pot reduce nivelul de expunere la pesticide şi bacterii rezistente la antibiotice, conform unui studiu publicat în SUA, transmite Reuters.
“Oamenii aleg alimentele organice dintr-o varietate de motive. Unul dintre acestea este cel legat de aparentele beneficii asupra sănătăţii”, susţine Crystal Smith-Spangler, coordonatoarea echipei de cercetători de la Universitatea Stanford şi de la Veterans Affairs Palo Alto Health Care, care a realizat acest studiu.