Monthly Archives: August 2012

Sprayurile de casă dăunează şi inimii

Sprayurile folosite de obicei în casă ar putea dăuna sănătăţii cardiovasculare. Erau deja aduse în discuţie în cazul unor tulburări respiratorii. O echipă de cercetători elveţieni de la Universitatea din Basel a pus în evidenţă posibile efecte dăunătoare asupra inimii, relatează passionsante.be.Cercetările lor s-au desfăşurat pe circa 600 femei de vârstă medie, în majoritate extrem de implicate în treburile gospodăreşti. Într-un chestionar a fost evaluat gradul de utilizare a sprayurilor de curăţare a aragazului, de călcat, a deodorantelor de interior. Specialiştii au trecut apoi, la utilizarea fiecăruia dintre ele, la măsurarea variabilităţii frecvenţei cardiace (VFC), unele anomalii ale acesteia fiind asociate cu o sănătate deficitară a inimii.

Călătoriile internaţionale îi pot îmbolnăvi pe sportivi

Sportivii de elită care traversează peste cinci fusuri orare pentru a participa la competiţii sunt expuşi la un risc de îmbolnăvire cel puţin dublu, relevă un studiu citat joi de BBC.
Potrivit cercetătorilor, responsabili pentru creşterea acestui risc sunt germenii şi alergenii dintr-un mediu nou, şi nu călătoria în sine cu avionul, întrucât la întoarcerea acasă sănătatea sportivilor se încadrează în parametri normali.
Cu alte cuvinte, participanţii britanici la Jocurile Olimpice de la Londra au un avantaj al terenului – ceea ce, pe de altă parte, poate spori presiunea şi teama de a nu dezamăgi.

Taţii cu vârste mai înaintate riscă mai mult să transmită boli genetice copiilor

Oamenii de ştiinţă au descoperit că, la fel ca la mamă, vârsta mai înaintată a tatălui sporeşte riscul de a transmite boli genetice la copii. După ce s-au ocupat de vârsta mamei, cercetătorii au studiat şi influenţa vârstei tatălui asupra transmiterii bolilor genetice, scrie Le Figaro.
‘Adesea mamele sunt arătate cu degetul dacă apare un copil cu o boală genetică. Nu este corect. Acum există destule date ca să le spunem bărbaţilor care au trecut de o anumită vârstă că nu este foarte indicat să aibă copii, pentru că riscul genetic este la fel de mare şi la ei’, afirmă profesorul Stanislas Lyonnet, şeful serviciului de genetică de la spitalul Necker din Paris.

Munca într-un call center afectează vocea

Un sfert din persoanele care lucrează în call center-uri suferă de probleme ale vocii, alături de alte tulburări legate direct de activitatea lor profesională. Pierderi de voce, dar şi iritaţii ale gâtului sau dificultăţi respiratorii – condiţiile de lucru pun probleme serioase, scrie passionsante.be. Constatarea aparţine unei echipe de cercetători de la Universitatea Ulster (Irlanda), care a desfăşurat un studiu pe circa 600 de persoane care lucrează în 14 call center-uri britanice. La instruirea acestor salariaţi nu sunt abordate aspecte legate de voce. Nu se acordă suficientă atenţie reglării aerului ambiant şi îndeosbi nivelului de umiditate.

Diabeticii obezi au o rată a mortalităţii mai scăzută decât cei cu o greutate normală

Rata mortalităţii la diabeticii de tip 2 cu o greutate normală este mai mare decât cea a persoanelor cu aceeaşi boală şi care sunt supraponderali sau obezi, relevă un studiu apărut marţi în publicaţia de specialitate Journal of the American Medical Association (JAMA), relatează AFP.
Potrivit acestui studiu, diabeticii cu o greutate normală au o rată a mortalităţii generală, care nu rezultă din cauze cardio-vasculare, mult mai mare decât cea a diabeticilor supraponderali sau obezi.

Reducere de 55% la testele pentru depistarea infecţiei cu Hepatita C în lunile august şi septembrie

O nouă campanie de testare pentru depistarea virusului hepatitei C (VHC) a fost demarată de Compania Merk Sharp&Dohme(MSD) România, alături de laboratoarele Bioclinica, în cadrul platformei ”Împreună pentru viaţă – Sănătate prin cunoaştere”.
Potrivit unui comunicat al reprezentanţilor platformei, anul acesta, campania se desfăşoară în centrele Bioclinica din 25 de oraşe din ţară, în lunile august şi septembrie, iar persoanele care vor merge să se testeze în cadrul campaniei vor plăti aproximativ 18 lei, cu 55% mai puţin decât preţul iniţial (39 lei).

Mierea de albine, cel mai eficient remediu contra tusei la copii

O linguriţă de miere înainte de culcare constituie cel mai eficient medicament împotriva tusei la copii, susţine o echipă de experţi israelieni, la capătul unui studiu în care au fost implicaţi 300 de micuţi cu infecţii ale gâtului, între care a prevalat tusea, informează LikarInfo.
Copiii care au participat la experiment au fost împărţiţi în patru grupe, fiindu-le administrate 10 grame de miere, după cum urmează – miere de eucalipt, miere de citrice, miere de cimbrişor şi placebo.

Produse de sanatate si frumusete la preturi mici

Sanatatea si frumusetea este unul din cele mai importante aspecte alea unei doamne si domnisoare, ele pierzandu-si foarte mult timp in acest aspect. Sa gasesti un magazin online care sa va paota puna la dispozitie produse din aceasta gama, este foarte greu in ziua de azi, asta si pentru ca sunt produse care se refera la doar o anumita parte a populatiei. ShopU.ro este un astfel de magazin, care pune la dispozitia doamnelor si domnisoarelor fel de fel de produse din gama sanatate si frumusete, dar si multe altele.

Domanele pot achizitiona printr-un sistem rambursabil si curierat orice fel de produs pus la dispozitie de catre cei de la ShopU, chiar intr-un timp foarte scurt. Fie ca doriti sa achizitionati produse de igiena personala , perne si suplimente, aparate de masaj,epilatoare si altele, toate pot fi achizitionate direct de la ShopU.

Pe langa aceste produse, magazinul va mai pune la dispozitie si unitati din game, precum supravaghere, electronice si electrocasnice.