Monthly Archives: July 2012

Sanatatea si distractia!

Acestea sunt doua dintre cele mai importante ‘elemente’ din viata unui om, evident ca sanatatea e mai buna ca toate, insa si distractia conteaza intr-o masura foarte mare.
De aceea, am decis sa va scriu acest articol ca o recomandare. Nu este rau ca macar 1 ora pe zi sau ma rog, la 2-3 zile o persoana sa incerce sa se joace la calculator pe diferite site-uri, asta ar putea ajuta din mai multe puncte de vedere.
Daca vorbim despre buna dezvoltare intr-un mediu bun si educativ al unui copil, intotdeauna trebuie sa stiti ca jocurile si joaca in general, fac bine pentru psihicul micutilor, practic joaca este cea care ii face sa interactioneze cu mediul. Totusi, daca ii invatiti pe cei mici la calculator inca de la varste fragede aveti grija sa nu exagereze, dependenta este foarte mare si periculoasa. In timp ce cresc ei vor cauta sa stea foarte mult in fata monitorului, ceea ce este o contraindicatie.

Reparatii masini de spalat

Nu cred ca exista cineva sa nu fi apelat la diferite firme , chiar si din mediul online, pentru a repara o masina de spalat, sau alte chestii.

Pentru aceasta, vin cu acest articol in sprijinul celor care vor de acum incolo sa apeleze la firme serioase si nu la firme slab cotate pe piata, care te pot lasa de multe ori de izbeliste. Principalele probleme care apar la o masina de spalat pot fi multiple, iar un tehnicia experimentat de la reparatiimasinispalat.eu, va poate sta la dispozitie zilnic.

Firma este specializata in reparatii masini de spalat , si nu numai, in informatii foarte utile legate de alegerea, instalarea si intretinerea ei. Daca simtiti ca aveti o problema , nu ezitati sa ii contactati folosind linkul de aici!

Cum ne protejăm eficient de radiațiile solare

Iată că vara ne surprinde din nou. Soarele bate cu putere fapt care poate cauza organismului nostru. Expunerea la soare în intervalul 11-14 poate avea consecințe negative asupra sănătății, mai exact asupra pielii.
Persoanele cu tenul deschis la culoare sunt mult mai predispuse decât cele cu tenul masliniu pe care, se pare că soarele îi adoră.

În urma unei expuneri îndelungate, pielea suferă arsuri iar în timp acești factori duc la apariția cancerului de piele.

Inovaţii tehnologice în domeniul medicinei dentare

Medicina dentară actuală este dominată de unele inovaţii tehnologice ce au determinat o modificare esenţială a abordării medicilor specialişti, atât pentru diagnostic, cât şi pentru planificare şi tratamentul propriu-zis, a explicat dr. Alecsandru Ionescu, de la Societatea de Stomatologie Estetică, la lansarea luni a proiectului “DENT- Dinamism, Eficienţă şi Noi Tehnologii în Medicina Dentară”.Acesta a subliniat că investigaţiile imagistice (CBCT), susţinute de software-uri performante pentru diagnostic şi simulări de tratament, împreună cu noile tehnici computerizate de realizare a lucrărilor de laborator au împins medicina dentară către noţiunea de “ştiinţă exactă”.

Cercetători elveţieni au descoperit o genă care poate favoriza dezvoltarea melanomului

Cercetători de la Universitatea din Zurich au descoperit o genă care joacă un rol central în dezvoltarea melanomului şi care ar putea deschide calea unei noi terapii, a anunţat marţi universitatea, citată de belga.be.
Melanomul malign este un cancer al pielii, deosebit de agresiv, incurabil până acum. Potrivit studiului cercetătorilor, tumorile conţin şi celule stem. Celulele stem, ‘omnipotente’, se pot dezvolta ca alte tipuri de celule şi forma organe. În schimb, celulele stem canceroase se pot transforma în celule tumorale. O terapie eficientă ar trebui, prin urmare, să combată mai întâi celulele stem canceroase, explică cercetătorul Lukas Sommer.

Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei în fiecare an

Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei anual în întreaga lume, dar dacă toate femeile ar dispune de mijloace adecvate de contracepţie acest număr ar creşte cu încă 100.000, relevă două studii făcute publice marţi, citate de AFP.Unul dintre studiile publicate în revista medicală britanică Lancet constată că s-au înregistrat progrese importante în ţările în curs de dezvoltare, unde contracepţia a permis reducerea mortalităţii materne cu 40% în cursul ultimilor ani. Se menţin, în schimb, probleme serioase în Africa subsahariană, unde doar 22% dintre femeile măritate sau având o viaţă sexuală activă folosesc metode contraceptive, faţă de 75% în ţările dezvoltate.

Staţi jos mai puţin, pentru a trăi mai mult

Speranţa de viaţă a unei persoane care stă jos mai puţin de trei ore pe zi este cu 2 ani mai mare, în timp ce speranţa de viaţă a unei persoane care nu îşi petrece mai mult de două ore pe zi în faţa televizorului poate creşte cu aproximativ 1,38 ani, conform unui studiu publicat marţi în revista British Medical Journal (BMJ), transmite AFP.
Acest studiu a fost realizat pe un eşantion larg din populaţia americană cu vârsta de peste 18 ani.

Implantul – una dintre cele mai utilizate tehnici dentare

Tehnicile de refacere cu ajutorul implantului dentar sunt printre cele mai utilizate metode, a declarat, luni, pentru AGERPRES, dr. Alecsandru Ionescu, de la Societatea de Stomatologie Estetică din România.
”Este o abordare uşoară şi permite o predictibilitate foarte mare, tratamentul se poate face pentru un număr limitat de dinţi, care să refacă şi funcţia, dar şi din punct de vedere estetic”, a susţinut acesta.
Referindu-se la eşecuri, medicul a subliniat că, la nivel internaţional, acestea sunt foarte reduse – 3%-4% , şi acestea pot fi anticipate.

România, printre ultimele ţări din Europa la consumul de lapte

Principalele beneficii ale laptelui asupra sănătăţii reprezintă obiectivul campaniei ‘Da, lapte!’, relansată în România, ţara noastră situându-se printre ultimele trei state europene în privinţa consumului de lapte pe locuitor.
“În ediţia din acest an a campaniei ne reamintim că acest aliment complet face parte în mod natural din viaţa noastră, de la cea mai fragedă vârstă şi este unul dintre alimentele esenţiale ale unei alimentaţii echilibrate şi unui stil de viaţă sănătos. Din păcate, în România ne-am pierdut obiceiul de a bea lapte în fiecare zi şi consumăm de aproximativ de două ori mai puţin decât în ţările din Europa Occidentală, situându-ne printre ultimele trei ţări din Europa în privinţa consumului de lapte pe locuitor.