Monthly Archives: April 2012

Suceava: Proiect european pentru medicii de familie

Câteva zeci de medici de familie suceveni vor putea depista afecţiunile cardiovasculare ale pacienţilor lor, după ce prin implementarea unui proiect european aceştia vor avea posibilitatea să efectueze electrocardiograme în cabinetele lor, a declarat, miercuri, presei secretarul Colegiului Judeţean al Medicilor, Irina Badrajan.Este vorba despre un proiect desfăşurat în Regiunea de Nord-Est, în total fiind implicaţi 240 de medici de familie din judeţele Neamţ, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Bacău şi Suceava (33). Medicii au primit electrocardiografe şi laptopuri, fiind conectaţi online cu specialiştii Clinicii de Cardiologie din Iaşi.

Bărbaţii vor trăi în curând mai mult decât femeile

Băieţii sănătoşi care s-au născut în anii 2000 vor fi prima generaţie care va trăi mai mult decât femeile, conform unui studiu realizat recent de o universitate londoneză. Potrivit acestuia, bărbaţii născuţi în 2000 vot trăi la fel de mult ca femeile, până la 87,1 ani, iar cei născuţi după acest an vor putea chiar depăşi această speranţă de viaţă, scrie 7sur7.be.
‘Există o scădere semnificativă a numărului de bărbaţi care lucrează în industria grea şi tot mai puţini fumători’, spune Leslie Mayhew. Un stil de viaţă mai sănătos şi un tratament mai bun al bolilor cardiace ar putea explica viitorul reviriment.

Peste 200 de participanţi la ‘Medical Forum Iaşi’

Peste 200 de medici de familie s-au reunit, marţi, pentru a lua parte, pentru al patrulea an consecutiv, la Medical Forum Iaşi, eveniment în cadrul căruia sunt luate în vizor problematicile actuale din sistemul sanitar românesc.
Participanţii dezbat timp de două zile subiecte importante pentru întreg sistemul de medicină primară, precum ‘etică şi echitate în sistemele de asigurări’, ‘managementul cabinetului de familie’,’reţeta electronică’, “legea sănătăţii – ce e bine şi ce e rău?’, ‘comunicarea veştilor proaste la pacienţii cu boli incurabile’, ‘modele de practică în medicina de familie’, ‘medicina de familie – cum o percep profesioniştii’, ‘norme 2012 – o boala prelungită’.

Costul diagnosticării şi tratamentului de cancer va creşte cu peste 60% în următorii 10 ani

Potrivit unui studiu realizat de MediHelp International şi cercetătorii de la BUPA costul diagnosticului şi tratamentului de cancer în Marea Britanie va creşte cu aproximativ două treimi (62%) în următorii 10 ani se arată într-un comunicat de presă al MediHelp International.
În raportul intitulat ‘Diagnosticarea şi tratamentul cancerului: O estimare pentru anul 2021’ (‘Cancer Diagnosis and Treatment: A 2021 Projection’) cercetătorii BUPA estimează creşterea costurilor diagnosticării şi tratamentului cancerului de la 9.4 miliarde de lire în 2010, la 15.3 miliarde de lire până în 2021, adică o creştere de 5.9 miliarde de lire sterline.

Primul copil născut în urma fertilizării in vitro la clinica de reproducere umană din Sângeorgiu de Mureş

Directorul medical al Clinicii de Reproducere Umane din Sângeorgiu de Mureş, dr. George Vasilescu, a anunţat marţi naşterea primului copil conceput prin tehnica fertilizării in vitro la această clinică.
‘Pe această cale, avem plăcerea de a împărtăşi vestea cea bună că s-a născut primul copil conceput prin tehnica fertilizării in vitro la Clinica de Reproducere Umană Mureş. Este un băieţel sănătos de 3.450 de grame şi a fost născut prin operaţie cezariană la Clinica de Obstetrică Ginecologie I din Târgu Mureş. În scurt timp, alte viitoare mămici vor aduce pe lume copii concepuţi prin aceeaşi tehnică’, a precizat dr. George Vasilescu, într-un comunicat de presă.

Românii, europenii cu cele mai multe contribuţii la clinicile private din Viena

Circa 10.000 de români au beneficiat, în 2011, de serviciile clinicilor şi spitalelor din Viena, fiind, numeric, cei mai mulţi pacienţi străini, după cei din Rusia, a precizat, pentru Agerpres, Bianca Barb, reprezentanta PremiQaMed Management GmbH, la târgul Rommedica, deschis marţi în Capitală.
‘Cei mai mulţi români care îşi permit o asigurare internaţională de sănătate preferă clinicile din Austria, în special Centrul internaţional de sănătate din Viena. În prezent, avem oferte pentru cinci clinici şi spitale, în afară de Spitalul Universitar din Viena – AKH, am venit cu o ofertă nouă, la o clinică de recuperare la Baden, lângă Viena’, ne-a spus Bianca Barb.

Geamurile termopan asupra sanatatii

Multa lume, in momentul in care se hotarasc sa faca o casa, sa o cumpere sau sa inchirieze un imobil , se uita la un aspect foarte important, si anume daca are geamuri termopan . Din punctul de vedere al specialistilor, nu cred ca s-a gasit vreun punct slab ar geamurilor termopan, si ca ar fi ceva nociv. Ba chiar mai mult, aceste geamuri ne poate influenta sanatatea intr-un mod cat se poate de pozitiv, si cand spun acest lucru ma refer la faptul ca nu o data am fost deranjati de vecini sau de aglomeratia de afara  sau chiar sa ne traga curentul. (de unde vine si raceala).

O astfel de firma recomandata de noi este conexpert.ro , o firma specializata in geamuri termopane si geam tamplarie pvc , la preturi pentru toate buzunarele.

ANA: Consumul de substanţe noi cu efecte psihoactive a crescut în ultimul an

Consumul de substanţe noi cu efecte psihoactive, denumite impropriu ”droguri legale” sau ”etnobotanice”, a crescut alarmant în ultimul an, arată datele unui studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog.
Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, cel mai recent studiu în populaţia generală, realizat de specialiştii agenţiei, a relevat că pe primul loc se situează consumul acestor noi substanţe, comparativ cu celelalte tipuri de droguri, cu cea mai ridicată prevalenţă de-a lungul vieţii, de 5,1% pentru consumatorii cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani şi de 3,3% pentru cei cu vârste între 25 şi 34 de ani.

Studiu Inserm: Suedezii trăiesc mult şi bine

Un studiu arată că suedezii au o speranţă de viaţă mai mare şi o sănătate mai bună decât ceilalţi europeni. Bărbaţii au cea mai mare speranţă de viaţă de pe continent – 79,6 ani în 2010 -, Suedia fiind ţara în care se trăieşte cel mai mult într-o stare satisfăcătoare de sănătate, potrivit statisticilor publicate joi de Inserm (Institutul naţional de cercetare şi sănătate medicală) şi citate de 20minutes.ch. EVSI (speranţa de viaţă fără incapacitate), care se obţine împărţind speranţa de viaţă în două, cu şi fără incapacitate, a devenit un indicator important al politicilor Uniunii Europene (UE), fiind introdus pentru a aprecia calitatea vieţii şi starea de sănătate a europenilor.