Monthly Archives: October 2011

Arad: Traian Igas si Raed Arafat au discutat despre deschiderea Centrului SMURD de la Arad

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igaş şi, Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, s-au aflat sâmbătă, într-o vizită oficială la Arad, pentru a discuta cu factorii responsabili despre apropiata deschidere a Centrului Regional SMURD de la Arad.
Cu acest prilej au avut o întâlnire la Prefectură, întâlnire la care au mai participat subprefectul Horvath Levente, Constantin Cătană, director al Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Puticiu, şef al SMURD Arad, Ioan Bogdănescu, comandant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, precum şi reprezentaţi din judeţele Timiş şi Bihor.
Discuţiile au vizat ultimele detalii tehnice legate de deschiderea Centrului regional SMURD, modul în care se vor efectua gărzile, atât la medici, cât şi la asistente.

Bacau : Politistii bacauani si-au intensificat controalele pentru identificarea magazinelor ce vand etnobotanice

Un număr de 77 de plicuri cu produse tip ‘spice’ au fost ridicate de poliţiştii băcăuani în vederea expertizării, în urma unei acţiuni în sistem integrat, desfăşurată, sâmbătă, în municipiul Bacău, pentru verificarea societăţilor care comercializează produse cu efecte psihoactive, dăunătoare sănătăţii.
Proprietarii celor şase magazine care comercializau susbtanţe de tip etnobotanic au primit amenzi în valoare totală de 6.000 de lei şi au fost la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău în vederea finalizării controlului, a declarat pentru Agerpres inspector Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al IPJ Bacău.

Franta: Doua femei isi petrec iarna intr-o pestera ca sa se fereasca de campurile electromagnetice

Două femei care suferă de electrosensibilitate se pregătesc să-şi petreacă iarna fără căldură şi electricitate, într-o peşteră din Hautes-Alpes (sud-estul Franţei), ca să scape de undele electromagnetice, relatează AFP.În peştera unde se ajunge doar urcând pe scară, Anne Cautain şi Bernadette Touloumond au pus două paturi, o măsuţă pe care au lumânări şi un ceas mecanic, ca să-şi dea seama de ‘trecerea timpului’. ‘Este a treia iarnă pe care o petrec aici, deşi aş fi preferat să stau acasă, lângă foc’, spune Anne Cautin, ‘cazată’ deja în peştera în care temperatura nu trece de 10 grade C. Femeia de 55 de ani, cu ‘arsuri pe cap şi piele’, povesteşte cum, în ianuarie 2009, viaţa i s-a transformat într-un coşmar. Frecvenţele radio, sursa unor ‘dureri de cap insuportabile’, o făceau să se refugieze în portbagajul maşinii, pivniţa unui restaurant, parcări subterane sau în plin câmp.

Ialomita: Sindicalistii de la Ambulanta, in conflict cu managerul

Gheorghe Chiş, preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale ‘Ambulanţa’, a venit, vineri seara, la Slobozia, pentru a media un conflict între ambulanţieri şi managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, Radu Paros.
Conflictul dintre cele două părţi a pornit în principal de la o decizie a şefului SJA Ialomiţa de a face economie de carburant, prin limitarea consumului, iar dacă în urma analizelor diferenţele nu pot fi justificate, cantitatea lipsă i se va imputa ambulanţierului. Astfel, după o lună de implementare a măsurii, aproape trei sferturi dintre ambulanţieri au primit decizii de impunere, având de plătit zeci de litri de motorină.

Peste 300 de pelerini au avut nevoie de asistenta medicala

Foarte multe persoane , peste 300 , care au venit sa se inchine la moastele Sf Dimitrie Basarabov si Capul Sf Andrei au avut mare nevoie de asistenta medicala si multe ore de monitorizare , fiind persoane in varsta cu diferite afectiuni grave , a declarat Venera Vasiliiu , de la Crucea Rosie sector 4, pentru AGERPRESS.

Asistenta medicala pentru pelerinii sositi si care vor sosii la Dealul Patriarhiei va fi asigurata de Voluntari ai Crucii Rosie si de medicii de la Asociatia ortodoxa a medicilor farmacistilor din Romania.

Din lipsa canditatilor se anuleaza concursul pentru postul de manager al Spitalului Judetean Arad

Din cauza ca nu s-a depus nici un dosar pana la data limita a depunerii dosarelor canditatilor, concursul pentru postul de manager al Spitalului Clinic Judeatean de Urgenta Arad se anuleaza. Nici macar actualul manager interimar, Dr Bogdan Totololici nu si-a depus candidatura pentru a ocupa aceasta functie.

‘Am decis să fac puţină pauză în ceea ce priveşte conducerea spitalului, mai ales că planurile mele mari se derulează în continuare şi să mă ocup mai mult de Secţia de chirurgie al cărei şef sunt, să o fac să meargă foarte bine ‘ ne-a declarat Bogdan Totolici, al carui interimat expira anul acesta pe 11 noiembrie.

Nicolae Iotcu , presedinte al Consiliului Judetean Arad, ne-a spus ca : ‘Având în vedere faptul că nu s-a înscris niciun candidat pentru concurs, în câteva zile vom numi un nou interimat la conducerea SCJU, pentru o perioadă de maxim şase luni. După care vom demara procedurile pentru a aduce un management privat la spital, deoarece sunt convins că aceasta e soluţia de viitor pentru sistemul public de sănătate din România’ .

Eurodeputatele Norica Nicolai si Rovana Plumb cer actiuni rapide privind concediul de maternitate in UE

Eurodeputatele Norica Nicolai şi Rovana Plumb au făcut apel în Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, la acţiuni cât mai rapide din partea statelor membre asupra directivei privind concediul de maternitate.
Într-o dezbatere care a avut loc marţi în PE pe marginea situaţiei acestui document în privinţa căruia o parte dintre statele membre au ridicat obiecţii referitoare la costuri, Norica Nicolai a criticat dur retorica europeană referitoare la criza financiară, motivând că familia are nevoie de încurajare într-o Europă care se luptă să-şi păstreze multiculturalismul.

A inceput testarea vaccinului impotriva cariilor dentare

O echipă de cercetători de la Institutul de Virusologie din Wuhan (China) afirmă că au reuşit să dezvolte un vaccin eficient împotriva cariilor dentare, compus din ADN-ul şi proteinele a două bacterii diferite, şi care s-a prezentat bine în studiile preclinice, potrivit unui articol apărut în revista Journal of Dental Research, preluat de portalul rus Compulenta.

La originea cariilor dentare se află bacteriile. Acestea colonizează cavitatea bucală şi eliberează substanţe care atacă smalţul dentar.

Buzau: Aproape 2.000 de cazuri de viroze si pneumonii, inregistrate in judet, intr-o saptamana

Aproape 2.000 de viroze respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în această perioadă în judeţul Buzău.
”La nivelul întregului judeţ, în săptămâna care a trecut, s-au înregistrat 1.416 cazuri de infecţii acute respiratorii, din care 12 au necesitat internarea, precum şi 545 cazuri de pneumonie, din care 56 au necesitat internarea”, a declarat miercuri pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Sănătate Publică Buzău, Mihaela Voineagu.
Potrivit sursei citate, cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, cu 417 cazuri, şi cei cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani – 342 de cazuri – , din care 36 au necesitat internarea în spital.