Monthly Archives: July 2011

Ministrul Comunicatiilor: Apelurile abuzive catre serviciul 112 trebuie stopate

Apelurile abuzive către numărul de urgenţă 112 trebuie stopate, iar pentru asta este nevoie de soluţii, a afirmat, joi, în cadrul şedinţei Comitetului naţional de coordonare a activităţii Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă /SNUAU/, Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Olt: Medicul Cornel Fulga, acuzat ca a lasat sa moara un pacient fara sa il consulte, se intoarce la Spitalul Slatina

Medicul Cornel Fulga, cel care în urmă cu doi ani a fost concediat de Spitalul Judeţean de Urgenţă ( SJU) Slatina pentru că un pacient de 63 de ani a murit pe holurile instituţiei fiind plimbat timp de patru ore între mai multe secţii ale unităţii medicale, s-a întors la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Slatina ca medic primar.

Olt: Peste 140 de posturi de la Spitalul de Pneumoftiziologie Scornicesti, desfiintate

Consilieri judeţeni din Olt au aprobat joi, la propunerea Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, desfiinţarea a 143 de posturi, chiar dacă în acest fel organigrama instituţiei va fi mai mică decât normativele.

Olt: Peste 350 de persoane muscate de caini de la inceputul anului

Peste 400 de persoane au fost muşcate de animale în judeţul Olt de la începutul acestui an, pentru tratament medical în spital fiind internate 15 dintre acestea, a declarat, joi, la şedinţa de Dialog Civic, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, biologul Constantin Mustaţă.

Peste 1.200 de bebelusi au beneficiat de lapte praf gratuit in sectorul 2 in primele luni ale anului

Peste 3.670 de cutii de lapte praf au fost distribuite de Primăria sectorului 2, de la începutul anului până în prezent, pentru 1.253 de copii nou-născuţi ai căror părinţi au solicitat acest drept, conform prevederilor legale, informează un comunicat al primăriei transmis joi AGERPRES.

Pierderile de memorie pot fi reversibile

Frustrarea de a uita anumite lucruri importante poate deveni o chestiune de domeniul trecutului, conform unei echipe de oameni de ştiinţă care a descoperit un tratament ieftin împotriva pierderilor de de memorie, transmite publicaţia britanică Daily Mail.

Proiect strategic in regiunea transfrontaliera Romania-Bulgaria, lansat la Giurgiu

Toate judeţele şi districtele din zona transfrontalieră România-Bulgaria vor participa, pentru o perioadă de 78 de luni (şase ani şi şase luni – n.r.), la un proiect privind starea şi evoluţia socio-economică a regiunii transfrontaliere româno-bulgare în perioada 2009-2015, proiect a cărei lansare are loc joi, la Giurgiu.

Psoriazisul, o afectiune frecventa

Psoriazisul este o afecţiune destul de frecventă, a declarat, joi, pentru AGERPRES, dr. Lidia Cavaropol, dermatolog la Institutul ‘Matei Balş’, care a precizat că boala se tratează în funcţie de forma sa.

Rugby: Un fost capitan al Africii de Sud sufera de boala Charcot

Fostul căpitan al echipei de rugby a Africii de Sud, Joost van der Westhuizen, suferă de boala Charcot şi nu ar mai avea de trăit decât între doi şi cinci ani, scrie cotidianul sud-african Beeld, citat de AFP.