Monthly Archives: April 2011

72 la suta dintre medicii de familie din mediul urban folosesc aproape zilnic internetul

Un procent de 72% dintre medicii de familie din mediul urban folosesc aproape zilnic internetul, relevă un studiu realizat de GfK Healthcare România.
Cercetarea realizată în România a fost completată cu câteva date culese pe aceeaşi temă în Ungaria şi Polonia pentru a îmbogăţi perspectiva asupra acestui subiect.
Marea majoritate a medicilor de familie români din oraşe au acces la internet. 95% dintre medicii de familie români din oraşele cu peste 50.000 de locuitori afirmă că utilizează Internetul, iar aproape trei sferturi dintre aceştia spun ca îl accesează zilnic sau aproape zilnic.

Actiuni ale Inspectiei Muncii de Ziua Internationala a Sanatatii si Securitatii in Munca

Inspecţia Muncii a iniţiat la nivel naţional acţiuni de prevenire a incidentelor şi accidentelor de la locul de muncă, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.
Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a hotărât ca Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în muncă, din data de 28 aprilie, să se desfăşoare în acest an sub deviza ‘Sistem de Management al Securităţii şi Sănătăţii în Muncă (SMSSM) – instrument pentru îmbunătăţirea continuă în domeniul prevenirii incidentelor şi accidentelor de la locul de muncă’.
“Inspecţia Muncii a iniţiat astăzi, în fiecare judeţ şi municipiul Bucureşti, acţiuni de prevenire a incidentelor şi accidentelor de muncă. Se vor organiza seminarii şi mese rotunde de către fiecare inspectorat teritorial de muncă urmărindu-se identificarea unor metodele optime de prevenire şi de implementare a măsurilor de securitate şi sănătate la locul de muncă’, a subliniat Nicolae Dantes.

ANA: Romania va avea un sistem integrat de institutii si servicii publice care va asigura reducerea consumului de droguri

Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat, joi, o conferinţă de presă prilejuită de finalizarea proiectului ”Democraţie, Oraşe şi Droguri II”, implementat, în perioada mai 2008 – aprilie 2011, de Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu Forumul European pentru Securitate Urbană.
Potrivit directorului ANA, chestorul de poliţie Sorin Oprea, principalul rezultat al proiectului implementat în România l-a reprezentat elaborarea metodologiei privind asistenţa integrată a minorilor consumatori de droguri, ”document tehnic apărut ca reacţie de răspuns la scăderea vârstei de debut în consumul de droguri şi la inexistenţa unor standarde şi servicii specializate pentru copiii consumatori de droguri”.

Arges: Pagube insemnate in urma unui incendiu produs la o fabrica de mobila

O fabrică de mobilă din comuna argeşeană Valea Mare Pravăţ a fost parţial distrusă de un incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, pagubele fiind estimate la peste 100.000 de euro.
Potrivit ofiţerului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, lt. Mădălina Epure, pentru stingerea incendiului au acţionat trei autospeciale cu apă şi spumă de la Detaşamentul de pompieri din Câmpulung Muscel, intervenţia durând aproape şase ore.
La faţa locului a fost deplasată şi o ambulanţă SMURD, însă nu a fost nevoie de intervenţia medicilor, nefiind persoane rănite.

Bihor: Fonduri transfrontaliere pentru infrastructura oradeana

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat joi că Primăria Oradea are în vedere accesarea de fonduri europene transfrontaliere pentru realizarea unor noi proiecte de infrastructură rutieră, de afaceri, cercetare şi sănătate, în valoare totală de 16 milioane de euro.
‘Cei care sunteţi preocupaţi de accesarea fondurilor europene ştiţi că accesarea pe programele operaţionale regionale s-a cam încheiat, de aceea singura nişă de finanţări, în afară de veniturile proprii, credite sau repartiţii guvernamentale, au mai rămas fondurile pentru proiectele transfrontaliere,’ a declarat joi, în conferinţă de presă, primarul Bolojan.

Ziua mondiala a securitatii si sanatatii in munca, marcata in judete

Ziua mondială a securităţii şi sănătăţii în muncă (SSM), a cărei temă, în acest an, este “Sistemul de Management al SSM: Un instrument pentru o îmbunătăţire continuă”, a fost marcată joi în judeţe prin seminarii (judeţele Gorj, Mureş), simpozioane (judeţul Teleorman) sau lansarea unui plan de prevenţie pentru sănătate destinat salariaţilor (Grupul ArcelorMittal).

*** GORJ – Ziua mondială a securităţii şi sănătăţii muncii a fost marcată joi, la Târgu-Jiu, de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) prin organizarea unui seminar la Muzeul Judeţean “Alexandru Ştefulescu” din municipiu.

Hunedoara: Pasagerii microbuzului implicat in accidentul de pe DN 7, la spitalul din Deva

Un număr de 15 persoane, dintre care una în stare gravă, au fost transportate la spitalul din Deva în urma accidentului produs joi pe DN 7, în zona localităţii hunedorene Mintia, după ce un autoturism s-a tamponat frontal cu un microbuz plin cu călători.
Potrivit primelor informaţii ale Poliţiei Rutiere, şoferul unui autoturism Renault, înmatriculat în Covasna, a intrat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu microbuzul care efectua o cursă regulată între Deva şi localitatea Lăpugiu, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector Bogdan Niţu.
În urma impactului, microbuzul s-a răsturnat în afara şoselei, iar şoferul autoturismului Renault a rămas blocat în maşină. Un echipaj de la Serviciul de Descarcerare al ISU Hunedoara a intervenit şi a scos victima din autoturism, după care bărbatul a fost transportat urgent la spital.

Calarasi: Eugen Nicolaescu (PNL): Motiunea pe sanatate este definitivata si va fi depusa

Moţiunea simplă pe sănătate iniţiată de grupurile parlamentare PNL şi PSD este definitivată şi va fi depusă în şedinţă de plen la Camera Deputaţilor la începutul săptămânii viitoare, a declarat joi, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul organizaţiei judeţene Călăraşi a Partidului Naţional Liberal, deputatul Eugen Nicolăescu.
‘Moţiunea pe sănătate este terminată. Am vrut să o depunem ieri la Camera Deputaţilor, dar, conform procedurii, moţiunea simplă trebuie depusă în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor. Camera Deputaţilor nu a putut să lucreze în plen pentru că nu a avut cvorum de şedinţă şi ca atare nu am putut să depunem moţiunea. În speţă, o vom depune ori luni ori marţi. Rămâne să facem noi o acum o socoteală când va putea fi ea programată pentru dezbatere’ a spus Eugen Nicolăescu.

Caras-Severin: Accidentele la locul de munca, in atentia inspectorilor ITM

Accidentele la locul de muncă şi bolile profesionale au fost, joi, în atenţia inspectorilor de la Inspectoratul teritorial de Muncă din Caraş-Severin, dar şi a reprezentanţilor firmelor de securitate în muncă şi a angajatorilor.
Cu toţii s-au reunit la aceeaşi masă pentru a pune la punct strategii viabile, care să ducă la diminuarea incidentelor şi a numărului victimelor accidentelor de muncă.
Numai în primele 3 luni ale anului, în Caraş-Severin şi-au pierdut viaţa la locul de muncă doi oameni, alţi 15 au suferit afecţiuni care îi împiedică să-şi desfăşoare activitatea, iar şase angajaţi au dobândit boli profesionale.
Inspectorul şef adjunct la ITM Caraş-Severin, Ştefan Bala, a declarat că dincolo de cifre şi statistici se ascund o serie de vulnerabilităţi în ceea ce priveşte securitatea la locul de muncă, identificate de participanţii la masa rotundă organizată joi.