Monthly Archives: March 2011

Arad: Facultati aradene din cadrul UVVG Arad – partenere intr-un proiect european

Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ Arad, în calitate de membru al Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) şi al Asociaţiei Europene de Studii Doctorale (CDE – EUA), va lua parte la proiectul privind Şcolile Doctorale din Europa iniţiat de EUA, împreună cu partenerii săi, University College Cork (UCC) şi Universities Austria (UNIKO).
Este vorba de un nou proiect, intitulat ‘Organisme de Cercetare responsabile de Educaţia Doctorală’, proiect în care, alături de Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară este parteneră şi Facultatea de Ştiinţe ale Naturii din cadrul UVVG Arad.

Servicii Medicale premium in Austria

Medical Premium, divizie noua a Perfect Tour, va pune la dispozitie incepand cu 25 martie un sistem integrat de servicii medicale premium, intr-un ambient modern, deosebit, beneficiind de aportul unui personal experimentat, format din medici specialisti de renume din Austria.

Buzau: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimisi in somaj

Cele aproape 60 de cadre medicale de la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău intrate în restructurare ar putea intra în şomaj.
‘Managerii celorlalte spitale refuză să-i accepte, principala motivaţie fiind aceea a finanţării pe care o obţin din relaţia contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate şi plafonul maxim de 70 la sută pe care trebuie să-l îndeplinească pentru cheltuielile de personal. Sunt nişte socoteli de care trebuie să se ţină seama, nu am încă nişte date concrete şi nişte decizii ferme. Probabil că se va intra în şomaj în momentul în care aceste unităţi urmează să fie restructurate sau desfiinţate. Legea spune că urmează să intre în şomaj, căci pierderea locului de muncă nu are loc dintr-un motiv care este imputabil angajatului’, a declarat miercuri pentru AGERPRES Venera Acsinte, directorul DSP Buzău.

Cel mai nou GPS de la Evolio are preinstalate hartile actualizate ale Europei si Romaniei

Evolio, unul dintre cele mai importante branduri româneşti de produse IT&C, îşi extinde portofoliul de produse GPS, prin lansarea modelului super-slim din categoria E470, ce are preinstalate cele mai noi hărţi ale Europei şi României.
Noul aparat este dotat cu un ecran de 4,3 inci, foarte compact, şi are o greutate de numai 200 grame
În plus, GPS-ul este echipat cu cea mai nouă hartă a Europei şi României, acoperirea Europei de Vest este de 100%, reţeaua de drumuri şi străzi a României fiind cartografiată în proporţie de 99,9%.
Noul produs are actualizare gratuită online a hărţii României timp de 12 luni.

Caras-Severin: Protest impotriva transformarii spitalului din Anina in camin de batrani

Peste 700 de oameni au protestat miercuri în centrul oraşului Anina împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a transforma spitalul din localitate în azil de bătrâni.
Ei aşteaptă, acum, o soluţie din partea autorităţilor locale prin care spitalul să fie salvat de la desfiinţare.
Oamenii spun că desfiinţarea spitalului ar fi un adevărat genocid pentru Anina, un oraş sărac, ai cărui locuitori nu au posibilitatea să meargă peste 30 kilometri până la Reşiţa pentru a se trata.

 

Situaţia pacienţilor care se află internaţi la ora actuală în spital este încă incertă. Nimeni nu ştie cum şi când vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean din Reşiţa.
Autorităţile locale mai au o singură zi la dispoziţie pentru a decide dacă accesează programul guvernamental ‘Dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice’.
Deocamdată, însă, au contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi iau în calcul şi înaintarea unei acţiuni în instanţă pentru a evita închiderea spitalului.
Spitalul din Anina deserveşte aproximativ 6.000 de locuitori, are o capacitate de 55 de paturi, în patru secţii, precum şi 40 de angajaţi, cadre medicale şi personal auxiliar.

Cine vrea sa slabeasca trebuie sa doarma bine noaptea

Cine vrea să slăbească primeşte de obicei recomandări în privinţa schimbării regimului alimentar şi a practicării exerciţiilor fizice. Persoanele care vor să piardă în greutate ar trebui însă să se gândească şi la un regim de somn adecvat, arată un studiu american, apărut în International Journal of Obesity şi citat de The Telegraph.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că şansele de a ajunge la greutatea dorită sunt de două ori mai mari dacă somnul de noapte durează între şase şi opt ore. Se mai recomandă şi un regim de viaţă activ, scăderea nivelului stresului şi a poftei de mâncare nesănătoasă. Cercetările efectuate la Kaiser Permanente, Portland (SUA), arată că cine vrea să slăbească cel puţin cinci kilograme are şanse mai mari să-şi atingă scopul dacă reuşeşte să se streseze mai puţin şi să doarmă suficient.

Cluj: Edilii din Mociu au amanat depunerea demisiilor scrise ca forma de protest fata de desfiintarea spitalului

Edilii comunei Mociu au amânat decizia de a-şi depune demisiile scrise în urmă cu o săptămână, în eventualitatea în care spitalul din localitate ar fi desfiinţat, aşa cum prevede un ordin al ministrului Sănătăţii.
Primarul, viceprimarul şi şapte consilieri locali de la mai multe partide au ales această formă de protest pentru a-l convinge pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, să renunţe la transformarea spitalului din Mociu în azil de bătrâni.
Oamenii din localitate au organizat chiar un protest, lunea trecută, când au atras atenţia că spitalul a fost construit de bunicii lor, în urmă cu o sută de ani, şi că el aparţine comunităţii.

Arad: Facultati aradene din cadrul UVVG Arad – partenere intr-un proiect european

Universitatea de Vest ‘Vasile Goldiş’ Arad, în calitate de membru al Asociaţiei Universităţilor Europene (EUA) şi al Asociaţiei Europene de Studii Doctorale (CDE – EUA), va lua parte la proiectul privind Şcolile Doctorale din Europa iniţiat de EUA, împreună cu partenerii săi, University College Cork (UCC) şi Universities Austria (UNIKO).
Este vorba de un nou proiect, intitulat ‘Organisme de Cercetare responsabile de Educaţia Doctorală’, proiect în care, alături de Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară este parteneră şi Facultatea de Ştiinţe ale Naturii din cadrul UVVG Arad.

“ZeroLaMie“ – aplicatie pentru conducatorii auto, cu scopul de a constientiza ca alcoolul si sofatul sunt incompatibile

Aplicaţia ”ZeroLaMie” a fost lansată, marţi, în cadrul campaniei ”Află-ţi echilibrul!”, desfăşurată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Română şi Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru a-i ajuta pe conducătorii auto să conştientizeze faptul că alcoolul şi şofatul sunt incompatibile.
Cu ajutorul aplicaţiei, disponibilă pe www.desprealcool.ro/zerolamie şi prin SMS la 1267, şoferii pot afla timpul estimat în care alcoolul se elimină din sângele lor. Oricare ar fi rezultatul, aplicaţia le reaminteşte şoferilor că în România limita legală a alcoolemiei (cantitatea de alcool în grame la litrul de sânge) .